Gåvor

Vi tar tacksamt emot gåvor, stora som små. För att driva verksamheten behövs både ekonomiska gåvor, men även saker eller mat till katterna behövs. Här nedan hittar du olika sätt att bidra till vår viktiga verksamhet – att hjälpa katter i nöd.

 • Skänk en slant
 • Tigers och Apollos minneskonto
 • Månadsgivare
 • Skänk kattmat/saker
 • Till minne av

Skänk en slant

Sätt in valfritt belopp på vårt Plusgiro-konto eller swisha en slant. Märk med ”Gåva” så att vi vet att det är detta som avses. 

Plusgiro: 33 20 75 – 1
Swish: 123 571 93 80

Tiger och Apollos minneskonto

Våra älskade medarbetare Tiger och Apollo levde med oss från december 2003 tills de, av ålder, inte orkade längre. 2014 fick dessa båda högt älskade kissar gå över Regnbågsbron. Tiger och Apollo ”fann” varandra hos oss och de blev oskiljaktiga. Förutom att de älskade varandra högt så älskade de också andra kissar, alldeles särskilt kattungar. Om kattungarna dessutom var moderlösa så tog våra pojkar hand om dem. De lät dem komma och ligga vid en varm, mjuk kattmage, de tvättade och uppfostrade dem på rätt sätt, så som en katt skall fostras. Det enda vi behövde göra var att stödmata. Tack vare Tiger och Apollo har många, många kattungar överlevt!

Vi skrev på facebook när våra älskade pojkar inte fanns mer och underbara människor började skicka in ekonomiska minnesgåvor. Ett särskilt vykort med Tiger och Apollo som motiv trycktes upp av en anonym gåvogivare. Vykorten kostar 5:-/st.

Vi har beslutat öppna ett särskilt konto, ”Tigers och Apollos minneskonto”. De pengar som kommer in på detta konto samt de pengar som kommer in av försäljningen av det speciella vykortet, kommer endast att användas till särskilt kostnadskrävande veterinärkostnader. Sådana som vi annars inte hade haft råd med. Med din hjälp så kommer alltså Tiger och Apollo att även i fortsättningen kunna rädda liv!

Märk din gåva med ”Tigers och Apollos minneskonto”
Plusgiro: 33 20 75 – 1
Swish: 123 571 93 80 

Redovisning ”Tigers och Apollos minneskonto”

2022GåvorUttag  Katt
Januari16 6554 425  Truls
Februari12 46028 278  Gizmo, Luna, Mira, Truls
Mars3 5903 834  Laban
April8 1002 025  Sammet
Maj4 0902 450  Pippi
Juni7 3805 180  Lillie
Juli2 9403 600  Solo
Augusti12 0753 720  Maxine, Calimero
September9 09010 631  Milky, Lou-Lou
Oktober   
November   
December   


Saldo på konto:   21 686 kr
(Beräknat från start 2014, t.o.m. 2022-09-30)

Månadsgivare

Att vara månadsgivare innebär att man betalar in en valfri summa varje månad till katterna. Du kan inte bli månadsgivare åt en särskilt katt, detta eftersom de ganska snart flyttar till sina hem. Man är därför månadsgivare för samtliga innevarande katter. Vill du bli månadsgivare för katterna betalar du in en summa och märker din betalning med ”Månadsgivare”.

Skänk mat eller saker till katterna

Vill du skänka mat eller saker till katterna såsom klätterställning, transportbur, leksaker eller annat? På grund av smittorisker tar vi enbart emot oöppnad mat. Vad gäller klätterställningar, transportbur osv ska de vara oanvända alternativt kunna göras helt rena innan de kommer till oss.

Önskelista: 

 • Avmaskningsmedel Milbemax (både kattunge och vuxen)
 • Fortiflora
 • Kattmat
 • Kattmjölk
 • Kattungemat (blöt- och torrfoder)
 • Klumpbildande och dammfri kattsand
 • Vita C5-kuvert
 • Ohålat A4-papper
 • Frimärken

Kontakta oss på info@huskatten.com så avtalar vi tid för att ta emot din gåva. Vi har även korgar uppställda på ICA Maxi Hälla, ICA Maxi Erikslund, Granngården och Arken Zoo Hälla där du kan lämna kattmat och liknande.

Till minne av

När någon gått bort kan man i dödsannonsen skriva att den avlidne kan hedras genom att en gåva skänks till en förening eller organisation. För att stödja Huskatten Västerås kan man exempelvis skriva:

”Enligt X:s önskan, stöd gärna Huskatten. Pg 33 20 75 -1” eller
”Istället för blommor, tänk på Huskatten. Pg 33 20 75 -1”.

Vill man skänka en gåva till minne av någon så gör vi gärna minnesbrev. Kontakta eller maila oss så ordnar vi med detta.
Ring på 021-18 95 98 eller skicka mail till info@huskatten.com

Dödsboet eller begravningsbyrån får minnesbrevet från oss, där vi skriver att en gåva överlämnats till oss från XX (namnen på de som skänkt en gåva) till minne av den avlidne. Det händer att vi får in minnesgåvor efter begravningen och om inget annat gjorts upp brukar vi därför vänta någon vecka med att skicka minnesbrevet. Om dödsboet önskar få dokumentet till minnesstunden eller begravningen skriver vi ut det som inkommit fram till denna punkt. Om möjligt önskar vi att dödsboet kontaktar oss innan så att vi kan få namn och adress till den som ska ha minnesdokumentet.